Debattsvar på MP debattreplik 29 februari. - Sverigedemokraterna i Växjo

Debattsvar på MP debattreplik 29 februari.

 

Miljöpartiet ett företagarfientligt parti

christer svensson

christer svensson
KF-ledamot
ersättare i RF
pol.sek
vice gruppledare

 

Skatten på plastpåsar löser miljöproblemen lika lite som antal procent som Miljöpartiet fick senast i Växjö kommun och i riksdagen.

Den verklighetsfrånvända skatten har redan skördat sitt första offer. Tjugosju personer har varslat från Bengt Lundin AB i Arvika. Man tappar sina största kunder och räknar med en 30-procentig nedgång i ordrar. Vi har bara sett början på varsel.

Plastpåsar omsätter en miljardindustri och faktum är att plastpåsar är den enskilt största produkt som är störst vinst för företagen. Rasar denna intäkt kommer fler bli av med jobben men det bryr sig inte MP om för man är besatt av meningslösa symboler.

 

Jag bävar vad MP utredning kommer fram till för engångsplaster som skall få kalla handen av MP. Ta t.ex. plastfilmen som är runt gurkan.

Förbjuder MP den kommer livslängden för gurkan minska avsevärt och svinnet öka. Mycket av det vi handlar är omslutet av plast. Vill man minska spridningen av mikroplaster i naturen är det bäst att förbjuda bildäck. Det kommer få stor effekt.

 

Det är främst Afrika och Asien som har störst problem med plast i naturen och det är där de flesta länder som har förbjudit plastpåsar.

Hur många av våra nordiska länder har förbjudit eller infört skatt på plastpåsar? Det vanligaste skräpet på svenska stränder torde vara cigarettfimpar varför inte förbjuda cigaretter?

MP uppmanar till minskad konsumtion vilket kommer leda till fler uppsagda medarbetare.

Nyligen infördes skatt på flyg i Sverige. Det tog inte långtid innan man höjer flygskatten på nytt.

Trots att man gått ut med att inte införa skatt på elbilar är det precis det man gör nu. Innan mandatperioden är slut kan vi vara säkra på att regeringen har höjt skatten på plastpåsar både en och två gånger till.

Sverigedemokraterna är det mest framåtsträvande partiet som inser att vi befinner oss mellan två istider.