Maratonlöparen som sprang in i Växjö kommunfullmäktige - Sverigedemokraterna i Växjo

Maratonlöparen som sprang in i Växjö kommunfullmäktige

Christer_sommarfesten_Solvesborg-2018

 

 

Jag gick med i partiet hösten 2015 där den första föreläsningen jag lyssnade till handlade om skolfrågor som Stefan Jakobsson på ett intressant framförde.

 

skidor

 

 

Min bakgrund är från idrottsvärlden där jag varit aktiv i 30 år inom konditionsidrotter. Åkte mitt första Vasalopp 1988 och mitt längsta skidlopp är Nordensköldsloppet 2017

på ca 180 km.

Maraton

Löpning började jag med 1987 och sprungit en bra bit över 200 maraton. De längsta tävlingarna har varit i sex dygn vilket är 144 timmar.

gång

Därefter halkade jag in på Gångsporten som varit den gren jag lyckats bäst i. Ett flertal Svenska mästerskaps medaljer har det blivit genom åren.

 

Veteran världsmästare har jag blivit i Kanada och Australien.

Föreningslivet

 

Redan 1990 kom jag med i min första styrelse och genom åren har jag haft de flesta poster i en styrelse som ordförande, sekreterare och kassör. Valberedare ej att förglömma.

Ofta har styrelseuppdragen varit både på klubb och distriktsnivå samtidigt. Ett tag var jag även med i förbundsstyrelsen. Oräkneliga har årsmöten och styrelsearbeten varit genom åren.

 

Idag tävlar jag mot sönerna till dem jag tävlade för trettio år sedan brukar jag säga!

Politiken

 

Min kandidat kom in för sent vill jag minnas för att komma med i styrelsen 2016. Till 2017 blev jag invald som suppleant. Sommaren 2017 fick jag förtroendet att bli ersättare i Kultur och Fritidsnämnden.

Ett par gånger har jag fått gå upp som ordinarie då Ellen Franzén varit borta. Hösten 2017 lade jag min första skrivelse i nämnden som handlade om att måla markeringar på nya banor på Östra IP. Den röstades ner beroende på att det hela skulle kosta 100 000 kr! Oklart hur de kom fram till de summorna.

 

Början på 2018 lade jag min andra skrivelse (i nämnder får man inte lägga motioner utan enbart skrivelser) som handlade om att säga nej till att bygga väg och tre fotbollsplaner och en läktare i Bäckaslövs naturvårdsområde. Alla andra partier säger ja till bygget. Skrivelsen är under behandling och kommer upp troligen under 2019.

 

Karl-Oskar dagarna har varit kul att hjälpa till på 2017 och 2018. Klart mer folk som vågade komma fram i år.  Var även med på Tingsryds marknad i dagarna två i värmen.

skrivandet

På Julbordet 2017 fick jag diplom för Årets skribent – vassaste pennan i stan. Kul att bli uppmärksammad. Ett par tipsfrågor med 1,x och 2 knåpade jag ihop som var uppskattat under nämnda julbord i Tävelsås bygdegård.

 

I juni fick jag förmånen att åka till Sala på Kulturkonferens i dagarna två. Ett 60-70 tal Sverigedemokrater var på plats för utbildning och föreläsningar.

Mycket givande att få lära känna andra SD och höra hur deras arbete går i deras kommuner. Aron Emilsson och Angelika Bengtsson höll i trådarna tillsammans med Magnus från Sala och Västmanland.

Här fick jag de rätta verktygen för att skriva en bra motion om moskén i Växjö senare i höst till fullmäktige.

 

Med ett lyckat val sitter jag nu på en av våra fem stolar i Kommunfullmäktige i Växjö!