Pernilla Wikelund kort om mig - Sverigedemokraterna i Växjo

Pernilla Wikelund kort om mig

Pernilla Wikelund

SD VÄXJÖ Ordförande Pernilla Wikelund – kort om mig.

 

Min övertygelse

 

Jag har ett stort intresse för människor i samspel. Hur man skapar goda och långvariga relationer är något som alltid har fascinerat mig.

 

Min uppfattning är att förutsättning för att parter som inte känner varandra ska kunna komma överens i ett samhälle är att båda parter måste känna till och kunna tala om sina respektive svagheter. Att sådan attityd bygger på ärlighet och jämlikhet.

 

Bjuder man till med att göra sitt yttersta för att samarbeta så blir resultatet alltid bra. Då kan människan fortsätta utvecklas och må bra.

Mina yrkesmässiga erfarenheter som bekräftat mitt påstående hela mitt liv. Oavsett i vilken bransch jag har arbetat i.

 

Mina Erfarenheter

 

 

Det mest berikande och långvariga av de arbeten jag har haft är mina många år som SOS-operatör vid larmcentralen SOS Alarm i Växjö.

 

Dygnet runt mötte jag där människor i kris. Från alla världens hörn kom de som larmade. På denna arbetsplats kom jag senare också att arbeta med organisatoriska frågor och utbildning i samband med ett större teknikbyte. Även detta skulle komma att berika mitt liv på kunskap.

 

Människor i olika åldrar kom att hamna inför ett stort möte med ny teknik och ett helt nytt ansikte av arbetet. Många hamnade även där i personlig kriser av olika slag.

Olika yrken

Mötet med chefer, medarbetare, anställda och klienter i svåra situationer har därmed mycket format mig. Annat jag arbetat med är kontorschef i hemserviceföretag, eget företagande, personlig assistent och många andra serviceyrken inom handel och hotell.

 

Ett senare infall av nyfikenhet på människor drev mig in i ett arbete i mötet med människor i migrationsrörelse.

 

Jag jobbade under två års tid som långtidsvikarie för ensamkommande ungdomar i Växjö Kommun.

 

Ett yrke där jag fick mycket varierande erfarenheter. Jobbet inspirerade mig till att på äldre dagar börja studera på Universitet till SFI-lärare.

 

Ett år in och en behörighet för SFI-undervisning rikare insåg jag att jag att skolan idag inte var riktigt vad jag hade väntat mig. Hur mina känslor för att även kunna få ha min politiska hemvist vart jag ville utan att klandras vara en sämre människa.

 

Men insikten och erfarenheten om hur kombinationen socialkonservativ syn på samhällets funktioner och att samtidigt älska mitt land dvs få se mig som stolt nationalist och Sverigeälskare idag är en omöjlighet för många yrkesverksamma.

Det gjorde att jag valde att ge SD Växjö en tid av mitt liv som medmänniska i arbetet för Sverigedemokraterna. En resa som jag verkligen inte har ångrat. Så länge jag uppskattas för det jag gör kommer jag att stanna.

 

Tack alla ni därute som har gjort att jag och mitt gäng här i Växjö orkar kämpa vidare.