Replik till Anders Karlsson 15/8 2019 - Sverigedemokraterna i Växjo

Replik till Anders Karlsson 15/8 2019

Christer Närbild IMG_5246 Frilagd

 

Jag får tacka Anders för sitt snabba repliksvar som skriver om förmodade osanningar och sanningar. Myntet har två sidor som så mycket annat här i livet. Vilka forskare skall man tro på? Om koldioxid har det debatterats en hel del på Smålandspostens läsarsidor. Det skall jag inte närmare gå in på men en storbonde har större ekonomiska förutsättningar än en mindre att ställa om till ekologisk. Om han eller hon föredrar det. En förmodat sanning är att lika mycket koldioxid som Sverige släpper ut på ett år släpper Kina ut på en timma.

 

Lobbyister finns det gott om i vår herres hage. KRAV är bara en av dem. WWF är en av de största för att ta ett exempel. Handlar det om miljö och att skam belägga svenska folket för än det ena än det andra har opinionsbildarna det väl förspänt idag. Flygskam och köttskam är två som fått stort genomslag.

 

Den gode Anders var lite väl snabb med att skicka in sin replik. Det var Arla jag skrev om inte KRAV kan jag upplysa om. Alliansen som styr har beslutat om flytt av konsthall, oklart var den tar vägen i dagsläget. Man tänker sig vidare att spara pengar på att släcka ner gatlampor och att inte klippa gräset på kommunens mark lika ofta. Regioner och kommuners ekonomiska förutsättningar ser dystra ut framöver. Varför det mesta som inte är lagstyrt kommer upphöra. Att vi inte ska ha ekologiskt inköp till kommunen kan fler partier förorda till kommande budgetar för att inte tvingas höja skatten.

 

Anders skriver om Greta. Jag förmodar han menar aktivisten med Thunberg i efternamn. Många svenskar väljer att hellre lyssna på en skolkande flicka istället för forskare. Jag finner det märkligt. Nyligen uppträde Greta med en AFA tröja på sig. Vilket är en vänsterextrem organisation som inte drar sig för att ta till våld. Ni som tänker er att boka in Greta för föredrag skall tänka på att hon tar 200 000 dollar för det. Idag har hon valt att plocka bort den informationen på sin sida. PR värdet för hennes seglats till USA är enormt. BMW som är sponsor för båtfärden får valuta. Det ska bli spännande att ta del av kommande PISA rapport där idolen Greta fått skolket att öka för skolelever.