Saras rapport Skolkonferensen april 2019 - Sverigedemokraterna i Växjo

Saras rapport Skolkonferensen april 2019

B5108ED0-1D8A-4DC0-8B9E-48DE8F87B6F4

 

Jag har varit på mycket givande dagar med SD:s politiker inom skolpolitiken, kommer verkligen hem med massa mer kunskap och peppad för arbete med Utbildningsnämnden!

Våra riksdagsledamöter som finns inom Skolpolitiken presenterade sig och även deras sekreterare.

  • Det är Stefan Jakobsson,
  • Patrick Reslow,
  • Michael Rubbestad,
  • Robert Stenkvist,
  • Jörgen Grubb och pol sekr Carola Sunesson.

De talade om sina områden de ansvarar för och hur de ser på politiken nu och framöver.

Att lyckas och nå framgång

 

En kille som heter Fredrik Bohm föreläste om att lyckas och nå framgång, en fantastiskt givande show. Snacka om att vara sååå taggad efter att ha lyssnat på honom, det handlade inte alls om politik utan förhållningssätt för att nå sitt mål.

grupparbete

Från eftermiddagen på lördagen tills vi slutade på söndagen var det grupparbete. Man hade fått välja olika intresseområden och blev indelade i grupper.

Jag tillhörde gruppen Yrkeshögskolan. Ordförande och sekreterare utsågs. Vi visste i princip ingenting om detta så det var att läsa in sig och göra en vision för SD, komma med några ämnen som vi väljer att fördjupa oss i,

  • det blev bristyrken,
  • lärlingsplatser

kopplat till språk i många delar och det har ju naturligtvis att göra med den stora mängden utrikesfödda som kommit hit, utan utbildning.

Presentationsara

 

Detta arbete skulle presenteras för de 200 deltagarna på söndagen. Jag tillfrågades om att presentera arbetet från vår grupp och förslagen som lämnades över till SD för att jobbas vidare med i Skolgruppen i riksdagen.

Så nu hoppas man på att någon motion framöver handlar om Yrkeshögskolan.

På söndagen bröts grupparbetet av en timme med Kristina Winberg som sitter för SD i Bryssel, en fantastisk kvinna som berättade hela 10-årsresan som aktiv SD i Jönköping,

hoten och hatet och sen hur det är i Bryssel och pratade om hur EU mutar norra Afrikas länder med pengar för att stoppa migranterna.

En del tar sig med Jetski över till Spanien..

Vi ska vara tacksamma mot Danmark som har en fungerande tull och där stoppas många som annars ännu enklare hade tagit sig till Sverige. Vi har öppna gränser, inte en tullare i sikte säger hon som pendlar med bil Jönköping – Bryssel.

Skolkonferensen är varje år och jag hade hört innan att de fem innan varit fantastiska och denna var över förväntan.

Inspiration

Sånt här gör att man bara älskar göra det man gör! Det kom ideer till motioner som jag kan lägga framöver, lite frågor man kan ställa i nämnden.

Men snacka om att Skåne har ett försprång mot oss andra, de har verkligen tagit plats i politiken. Vi tar igen det nästa val!

Som svar på en fråga som ställdes till mig innan jag åkte; SD är inte för hemundervisning men i något undantagsfall skulle man kanske kunna motivera det. Barn behöver träffa andra barn och även för lärande och allt ska kunna kvalitetssäkras.

Hälsningar Sara Johansson som åkte i egenskap av ledamot i Utbildningsnämnden för SD